Chinese lithiumwinningsreus verwacht tekort aan lithium

SHANGHAI, 16 maart (SMM) – Volgens voorlopige berekeningen van Tianqi Lithium zijn de productie en verkoop van lithiumconcentraten van januari tot februari van dit jaar met respectievelijk 39% en 56% gestegen. Terwijl de inkomsten uit lithiumconcentraten met 366% steeg. Het bedrijf schatte dat de bedrijfsinkomsten uit lithiumverbindingen en afgeleiden met ongeveer 492% is gestegen.

Disbalans vraag en aanbod lithium

Tianqi Lithium zei dat het gebrek aan evenwicht tussen de vraag naar en het aanbod van lithiumproducten in 2022 steeds prominenter zal worden als gevolg van de aanzienlijke groei van de vraag naar en verkoop van o.a. nieuwe energievoertuigen. Als gevolg daarvan zijn de verkoopprijzen van de belangrijkste lithiumzoutproducten snel gestegen.

Eerder werd reeds voorspeld dat er in 2022 en 2023 een tekort aan lithiumerts zou zijn en zag het er niet naar uit dat dit tekort in 2024 en 2025 sterk zou verminderen. Er werd verwacht dat het onevenwicht tussen vraag en aanbod langer zou duren dan verwacht en was nog steeds optimistisch over investeringsopportuniteiten in de lithiumsector.

China wil minder afhankelijk zijn van buitenland

Jiang Weiping, voorzitter van Tianqi Lithium, zei tijdens de twee zittingen van dit jaar dat, gezien het relatief ontoereikende aanbod van lithiumgrondstoffen in China en de grote afhankelijkheid van invoer, Sichuan de groene ontwikkeling van lithiumerts voorraden zou moeten versnellen om China’s zekerheid over de bevoorradingsketen van belangrijke strategische hulpbronnen verder veilig te stellen.

West-Sichuan is rijk is aan lithiumerts bronnen. Volgens de statistieken van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen vertegenwoordigt het lithiumerts uit harde rotsblokken in Sichuan 57% van China’s totale lithiumvoorraden, waarmee het de eerste plaats in het land inneemt. De Gyabjeka-afzetting is de grootste microkristallijne afzetting in China is, met 1,89 miljoen aan lithiumreserves.

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws