Gevaren lithiumbrand

Lithiumblusser blust accu van telefoon, fiets, step alle andere elektrische apparaten

Lithium-ion batterijen zijn de stille krachten achter veel van onze dagelijkse gadgets en elektrische voertuigen. Echter, ze brengen een potentieel gevaar met zich mee: lithiumbranden. In dit artikel verkennen we de gevaren van lithiumbranden en bieden we waardevolle tips om deze te voorkomen en te bestrijden.

Wat maakt lithiumbranden gevaarlijk?

Lithiumbranden zijn bijzonder intens en moeilijk te blussen met standaard brandblussers. Ze kunnen ontstaan door oververhitting, kortsluiting, of fysieke schade aan de batterij. Eenmaal ontstoken, kunnen lithiumbranden zeer hoge temperaturen bereiken en giftige gassen vrijgeven.

Preventietips 

Het voorkomen van lithiumbranden begint met bewustzijn en het nemen van voorzorgsmaatregelen. Hier zijn enkele eenvoudige maar effectieve tips om de risico’s geassocieerd met lithium-ion batterijen te minimaliseren en een veiligere omgeving te creëren.

Juiste Opslag

Bewaar lithium-ion batterijen op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht en hittebronnen.

Regelmatige inspectie

Controleer batterijen regelmatig op tekenen van schade, zoals zwelling, lekken, of een vreemde geur.

Vermijd overladen

Gebruik altijd door de fabrikant aanbevolen opladers en volg de instructies voor het opladen nauwkeurig op om overladen te voorkomen.
Bescherm Tegen Fysieke

Schade

Bescherm apparaten met lithium-ion batterijen tegen vallen, stoten, en andere vormen van fysieke schade.
Recycle Oude Batterijen

Denk aan het milieu

Lever oude of beschadigde batterijen in bij een recyclingcentrum in plaats van ze weg te gooien.

De rol van een Lithiumblusser

Als het op lithiumbranden aankomt, is snelle en effectieve respons cruciaal. Een lithiumblusser, zoals de ASAPs Lithium Blusser, is speciaal ontworpen om lithiumbranden snel en effectief te blussen. Met de innovatieve Hydrogel-technologie biedt het een krachtige blusoplossing die onmisbaar is in elk huis of bedrijf waar lithium-ion batterijen worden gebruikt.

Conclusie

Lithium-ion batterijen zijn een integraal onderdeel van ons moderne leven, maar het is van cruciaal belang om bewust te zijn van de gevaren die ze met zich meebrengen. Door preventieve maatregelen te nemen en te investeren in een betrouwbare lithiumblusser, kunt u een veilige omgeving creëren voor uzelf en uw geliefden. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te leren over hoe u zich kunt beschermen tegen lithiumbranden.

 

Onze voordelen

Advies nodig?

- Uitgelicht product -

ASAPs Lithium Blusser

De Lithium brandblusser van ASAPs is een schuimblusser om accu branden tot 1000 Volt te blussen. De Lithiumblusser is een Nederlands product, 100 PFAS vrij, milieuvriendelijk en volledig recyclebaar is. Naast Lithiumbranden blust het ook brandklasse A en F branden.

 175,00 Incl. BTW (Excl. BTW  144,63)

Lithium nieuws