Alles over en gerelateerd aan Lithiumblusser

Een lithiumblusser of lithium brandblusser wordt de nieuwe standaard. Deze lithium blusser is nog relatief nieuw, maar wordt in de komende jaren de standaard. De lithium-ion accu’s worden tegenwoordig overal in verwerkt. Zoals fietsen, mobieltjes en auto’s. Op deze site vind je alle benodigde informatie over Lithium blussers.

Wat is een Lithium blusser?

Gerelateerde Lithium blogs

In onze moderne wereld worden lithium-ion batterijen steeds vaker gebruikt, van het aandrijven van onze smartphones en laptops tot het bekrachtigen van elektrische voertuigen. Echter, deze batterijen brengen een risico op lithiumbranden met zich mee, die moeilijk te blussen zijn...

Lithium-ion batterijen zijn de stille krachten achter veel van onze dagelijkse gadgets en elektrische voertuigen. Echter, ze brengen een potentieel gevaar met zich mee: lithiumbranden. In dit artikel verkennen we de gevaren van lithiumbranden en bieden we waardevolle tips om...

De toenemende populariteit van Li-ion-batterijen is enorm. Daarom is het van cruciaal belang dat bedrijven en werknemers de bijbehorende veiligheidsrisico’s begrijpen. Deze instructie moet gericht zijn op de basisrichtlijnen voor hantering en opslag om zodoende brand en letsel op de...

Kies de juiste brandblusser bij de juiste brandklasse. Bij het bestrijden van een brand heeft u voor elke actief ingeschakelde brandstofsoort een ander type blusser nodig. Doordat elk type blusmiddel is ontworpen voor een andere brand, is het cruciaal om...

Veelgestelde vragen over Lithium

Lithium is een zeer zacht zilverachtig alkalimetaal dat snel verkleurt bij blootstelling aan zuurstof en voorkomt in de natuur. Lithium reageert met water, waarbij waterstof vrijkomt. De katalytische activiteit van lithium met water is zo intens dat het in de jaren vijftig werd gebruikt als brandstof voor een torpedo tegen onderzeeërs. De commercialisering van lithium vond voor het eerst plaats in 1923. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt in accu’s.

Lithiumbatterijen zijn essentieel voor draagbare apparaten, zoals; laptops en mobiele telefoons en andere elektronische gadgets. Daarnaast worden Lithiumbatterijen gebruikt in auto’s, fietsen, vliegtuigen en schepen. 

Lithium is een zeer bijzonder metaal, omdat het extreem licht en zacht is.  Waardoor het met een mes is te snijden is en het op water drijft. Het heeft van alle metalen heeft een van de laagste smeltpunten, maar tegelijk ook een hoog kookpunt. Net als zijn andere alkalimetaal-natriumchloride reageert lithium direct met water. De samensmelting van Li en H2O produceert lithiumhydroxide, dat tot ontploffing komt in een felrode vlam.

In vergelijking met traditionele batterijtechnologie laden lithium-ionbatterijen sneller op en gaan ze veel langer mee. Tevens hebben ze een hogere vermogensdichtheid voor een langere levensduur van de batterij. 

Lithium is zowel in gesteente als in water te vinden.

Lithium kent vele toepassingen. Het wordt gebruikt als smeermiddel in de industrie, als medicatie in de medische wereld en als product versterker in de glasindustrie. Daarnaast wordt het steeds meer gebruikt in accu’s en batterijen.

Gerelateerd Lithium nieuws