Lithiumblusser

Een lithiumblusser of lithium brandblusser wordt de nieuwe standaard. Deze lithium blusser is nog relatief nieuw, maar wordt in de komende jaren de standaard. De lithium-ion accu’s worden tegenwoordig overal in verwerkt. Zoals fietsen, mobieltjes en auto’s. Op deze site vind je alle benodigde informatie over Lithium blussers. 

Gerelateerd Lithium nieuws

Veelgestelde vragen over Lithium

Lithium is een zeer zacht zilverachtig alkalimetaal dat snel verkleurt bij blootstelling aan zuurstof en voorkomt in de natuur. Lithium reageert met water, waarbij waterstof vrijkomt. De katalytische activiteit van lithium met water is zo intens dat het in de jaren vijftig werd gebruikt als brandstof voor een torpedo tegen onderzeeërs. De commercialisering van lithium vond voor het eerst plaats in 1923. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt in accu’s.

Lithiumbatterijen zijn essentieel voor draagbare apparaten, zoals; laptops en mobiele telefoons en andere elektronische gadgets. Daarnaast worden Lithiumbatterijen gebruikt in auto’s, fietsen, vliegtuigen en schepen. 

Lithium is een zeer bijzonder metaal, omdat het extreem licht en zacht is.  Waardoor het met een mes is te snijden is en het op water drijft. Het heeft van alle metalen heeft een van de laagste smeltpunten, maar tegelijk ook een hoog kookpunt. Net als zijn andere alkalimetaal-natriumchloride reageert lithium direct met water. De samensmelting van Li en H2O produceert lithiumhydroxide, dat tot ontploffing komt in een felrode vlam.

In vergelijking met traditionele batterijtechnologie laden lithium-ionbatterijen sneller op en gaan ze veel langer mee. Tevens hebben ze een hogere vermogensdichtheid voor een langere levensduur van de batterij. 

Lithium is zowel in gesteente als in water te vinden.

Lithium kent vele toepassingen. Het wordt gebruikt als smeermiddel in de industrie, als medicatie in de medische wereld en als product versterker in de glasindustrie. Daarnaast wordt het steeds meer gebruikt in accu’s en batterijen.

Meer Lithium nieuws

Wij zijn Veiligheidsmaster

Veiligheidsmaster is de expert op het gebied van veiligheid in en rond uw huis, bedrijf of buurt. Wij bieden kwaliteitsproducten voor scherpe prijzen aan. Dat houdt in dat u altijd de beste artikelen, tegen de laagste prijs, aanschaft. Wij staan voor: professionaliteit, service en kwaliteit. Alles om u zo goed mogelijk te helpen bij uw veiligheidsvraagstuk. 

AED artikelen

Keuze uit: AED's, AED pakketten, elektroden, batterijen, opbergsystemen, trainingsartikelen.

Reanimatiemiddelen

Keuze uit: reanimatiepoppen, beademingsmaskers, hulpmiddelen, reanimatie feedback.

EHBO artikelen

Keuze uit: EHBO koffers, verbanddozen, hulpstations, navulling, BHV tassen.

Wat mag u van ons verwachten?

Veiligheidsmaster staat voor betaalbare kwaliteit. Een overkill aan producten, daar zien wij de meerwaarde niet van in. Het gaat juist om kwalitatief hoogwaardige veiligheidsproducten die voor uw situatie geschikt zijn. Of u nu een bedrijf, VVE, buurt, instelling, organisatie of een particulier bent. Wij kunnen zeker iets voor u betekenen. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Mindray C1 AED

Met de Mindray Beneheart C1 AED beschik je over een meertalige AED, die geschikt is voor kinderreanimatie en ook nog een over 3 talen beschikt. Zeer eenvoudig in gebruik.

Laerdal Baby QCPR

Leren reanimeren dat is wat je perfect met Laerdal little baby kan doen. Deze reanimatiepop is geschikt om realistisch te oefenen. Voorziet je van feedback middels een App.

Welke AED past het best bij uw situatie?

Met onze handige vragenlijst weet u het in een handomdraai.

Defibtech Lifeline AED

  • Beschikt over FDA en CE keurmerk
  • Uit voorraad leverbaar
  • 8 jaar garantie

Van € 1595,- Voor € 1475