Wat is een Lithium Blusser?

Lithiumblusser voor elektrische brand bestellen

In onze moderne wereld worden lithium-ion batterijen steeds vaker gebruikt, van het aandrijven van onze smartphones en laptops tot het bekrachtigen van elektrische voertuigen. Echter, deze batterijen brengen een risico op lithiumbranden met zich mee, die moeilijk te blussen zijn met standaard brandblussers. Hier komt de lithium blusser om de hoek kijken. Maar wat is een lithium blusser precies, en waarom is het een essentieel hulpmiddel in de hedendaagse veiligheidsuitrusting?

Wat maakt een Lithium blusser uniek?

Een lithium blusser is specifiek ontworpen om branden te blussen die worden veroorzaakt door lithium-ion batterijen. Deze branden kunnen ontstaan door oververhitting, overladen, kortsluiting of fysieke schade aan de batterij. Eenmaal aangestoken, kunnen lithiumbranden extreem heet worden en zijn ze moeilijk te blussen met traditionele brandblussers vanwege de reactieve aard van lithium met water en andere blusmiddelen.

Ontwerp en werkingsmechanisme

Lithium bransblussers hebben een uniek ontwerp en werken vaak door middel van een speciale blusstof die effectief is tegen lithiumbranden. Een voorbeeld hiervan is de Hydrogel-technologie, die een snelle koeling en verstikking van de brand mogelijk maakt, waardoor de vlammen worden gedoofd en herontsteking wordt voorkomen.

Belang van een Lithiumbrandblusser

Gezien de toenemende prevalentie van lithium-ion batterijen in onze dagelijkse levens, is het hebben van een lithium blusser geen luxe meer, maar een noodzaak. Het biedt een betrouwbare en efficiënte manier om snel te reageren op lithiumbranden, het beschermen van levens en eigendommen tegen verdere schade.

Toepassingen

Lithium blussers zijn onmisbaar in omgevingen waar lithium-ion batterijen worden gebruikt, zoals in huishoudens, kantoren, datacenters, en vooral in de nabijheid van elektrische voertuigen. Ze zijn een cruciaal onderdeel van de brandveiligheidsuitrusting die helpt bij het waarborgen van een veilige omgeving.

Aan welke eisen moeten een Lithium Blusser van nu aan voldoen?

Lithium blussers: Thuis en op de werkplek

De eisen voor een lithiumblusser kunnen variëren afhankelijk van de lokale brandveiligheidsvoorschriften en de specifieke behoeften van een locatie. Echter, hier zijn enkele algemene eisen en overwegingen voor zowel thuisgebruik als op het werk:

Thuisgebruik

 • Effectiviteit: De blusser moet effectief zijn in het bestrijden van lithium-ion batterijbranden.
  Gebruiksvriendelijkheid: Een blusser die eenvoudig te gebruiken is, is cruciaal voor thuisgebruik, zodat alle gezinsleden het kunnen gebruiken in geval van nood.
 • Milieuvriendelijkheid: Idealiter zou de blusser milieuvriendelijk en veilig moeten zijn voor mensen, dieren en planten.
 • Onderhoud: Minimaliseer onderhoud en zorg voor duidelijke instructies over hoe en wanneer onderhoud moet worden uitgevoerd.
  Grootte en Gewicht: De blusser moet handzaam en gemakkelijk op te bergen zijn.
 • Certificering: Het is een goed idee om een blusser te kiezen die voldoet aan relevante nationale of internationale normen en certificeringen.

Op het werk

 • Effectiviteit: Net als bij thuisgebruik, moet de blusser effectief zijn tegen lithium-ion batterijbranden.
 • Capaciteit: Grotere capaciteit kan nodig zijn op werkplekken vanwege het grotere risico en de omvang van mogelijke branden.
 • Training: Personeel moet worden getraind in het juist gebruik van de blusser.
 • Onderhoud: Regelmatig onderhoud en inspecties zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat de blusser altijd klaar is voor gebruik.
 • Certificering en compliance: Voldoen aan lokale brandcodes en -voorschriften is essentieel. Blussers moeten voldoen aan de relevante normen en worden goedgekeurd door de lokale brandweerautoriteiten.
 • Toegankelijkheid: Blussers moeten gemakkelijk toegankelijk zijn en duidelijk gemarkeerd op werkplekken.
 • Milieuvriendelijkheid: Overweeg blussers die milieuvriendelijk zijn, vooral in omgevingen die gevoelig zijn voor milieu contaminatie.

Kies de juiste  lithium blusser en train ermee

Ongeacht de omgeving, is het belangrijk om de juiste blusser te kiezen voor de specifieke brandrisico’s waarmee u wordt geconfronteerd. Het is ook cruciaal om ervoor te zorgen dat iedereen die de blusser mogelijk moet gebruiken, wordt getraind en begrijpt hoe deze moet worden bediend. Overleg met lokale brandweerautoriteiten of professionele brandbeveiligingsbedrijven kan nuttig zijn om ervoor te zorgen dat u de juiste blusser kiest en aan alle noodzakelijke voorschriften voldoet.

Veiligheid en milieubewustzijn

In een tijd waarin milieubewustzijn niet langer een keuze is maar een noodzaak, is het cruciaal om over elke aankoop na te denken in termen van zijn impact op onze planeet. Wanneer het gaat om de veiligheid van ons huis of onze werkplek, mag de kostprijs niet de enige overweging zijn.

De Verborgen kosten van traditionele blussers

De schadelijke effecten van sommige traditionele brandblussers op het milieu kunnen een verwoestende en langdurige impact hebben die ver uitstijgt boven de initiële besparingen.

Een groene keuze: De ASAPs Lithium blusser

De keuze voor een milieuvriendelijke lithiumblusser zoals de ASAPs Lithiumblusser is een stap in de richting van een duurzamere en verantwoordelijkere manier van leven en werken. Deze blusser, samengesteld uit 99% natuurlijke componenten en vrij van schadelijke PFAS-chemicaliën, biedt niet alleen een effectieve bescherming tegen brand, maar draagt ook bij aan een groenere en schonere omgeving.

Onze verantwoordelijkheid voor een duurzamere toekomst

Het is tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen en te investeren in producten die zowel onze veiligheid als het welzijn van onze planeet waarborgen. De ASAPs Lithiumblusser is een duidelijke keuze in deze richting, die ons in staat stelt om zowel het vuur te bestrijden als onze ecologische voetafdruk te verminderen. Laat ons samenwerken aan een veiliger en duurzamer morgen door bewuste keuzes te maken vandaag.

Onze voordelen

Advies nodig?

- Uitgelicht product -

ASAPs Lithium Blusser

De Lithium brandblusser van ASAPs is een schuimblusser om accu branden tot 1000 Volt te blussen. De Lithiumblusser is een Nederlands product, 100 PFAS vrij, milieuvriendelijk en volledig recyclebaar is. Naast Lithiumbranden blust het ook brandklasse A en F branden.

 175,00 Incl. BTW (Excl. BTW  144,63)

Lithium nieuws